Vineri, 23 Aprilie 2021 14:06

  Curs acreditat de educatie financiara destinat profesorilor care predau disciplina obligatorie „Educatie sociala" elevilor de clasa a VIII-a

  Scris de

  Ministerul Educatiei si Cercetarii, Banca Nationala a României, Asociatia Româna a Bancilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Institutul de Studii Financiare anunta acreditarea singurului curs integral „Educatie economico-financiara pentru profesori". Grupul-tinta al acestui curs este personalul didactic din invatamântul gimnazial care preda disciplina „Educatie sociala" elevilor de clasa a VIII-a. Incepând cu anul de studiu 2020-2021, educatia financiara a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsa in disciplina „Educatie sociala".

  Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Banca Nationala a României si Asociatia Româna a Bancilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, pe o perioada de 4 ani, prin Ordinul nr. 3.559/2021 privind acreditarea programelor de formare continua.

  Institutiile implicate in acest demers national invita personalul didactic din invatamântul gimnazial care preda disciplina „Educatie sociala" elevilor din clasa a VIII-a sa se inscrie la IBR, incepând cu luna aprilie 2021, conform informatiilor afisate pe site-ul institutiei. In urma absolvirii acestui curs cu o durata de 40 de ore, profesorii vor obtine 10 credite profesionale transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie. Initiativa de formare a fost sustinuta si de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

  Acest demers institutional public-privat, prin intermediul caruia profesorii sunt formati pentru a preda notiuni de educatie financiara, reprezinta piatra de temelie pentru dobândirea de cunostinte economico-financiare de catre elevii claselor a VIII-a si pentru imbunatatirea comportamentului financiar.

  Desfasurarea acestui curs se inscrie in proiectele de educatie financiara derulate de Ministerul Educatiei, Banca Nationala a României, Ministerul Finantelor, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Româna a Bancilor, in baza Acordului de colaborare incheiat in anul 2018. Acordul de colaborare prevede realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare si elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara.  

  Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 14:17
  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.