Imprimă această pagină
Luni, 22 Iunie 2020 08:39

Perioada de inscriere in Selectia Nationala de bune practici „Creatori de Educatie” a fost prelungita pana la data de 5 iulie 2020

Scris de

Vesti bune pentru toate cadrele didactice din nivelul primar si gimnazial! Perioada de inscriere in Selectia Nationala de bune practici „Creatori de Educatie”, desfasurata in cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti” - CRED, a fost prelungita cu doua saptamani, pana la data de 5 iulie 2020.

 

Aceasta decizie a fost luata pentru a oferi cat mai multor cadre didactice oportunitatea de a evidentia activitatile originale sau solutiile inovatoare aplicate la clasa, in contextul in care selectia din acest an se desfasoara in conditii speciale ce presupun, pentru dascali, un volum foarte mare de munca.

 

Pentru a asigura un act educational de calitate, dascalii sunt adeseori nevoiti sa fie flexibili si sa isi adapteze modul de predare, sa reinventeze dinamica intregului act educational si, uneori, sa se reinventeze pe ei insisi. De aceea, ne dorim ca un numar cat mai mare de invatatori si profesori sa aiba ocazia de a se inscrie in selectie si de a deveni, poate, modele inspirationale pentru intreaga comunitate didactica din Romania.

 

In conformitate cu prevederile Regulamentului selectiei, editia 2020, vor fi luate in considerare proiecte de bune practici realizate in ultimii 2 ani scolari (2017-2018, 2018-2019), precum si proiecte noi, realizate in contextul situatiei de urgenta, in perioada de suspendare a cursurilor fata in fata. Vor fi selectate si premiate 50 de exemple de bune practici in educatie, dupa cum urmeaza:

  • 20 de modele din invatamantul primar;
  • 30 de modele din invatamantul gimnazial (TC, CDS, activitati extracurriculare/extrascolare).

 

Din cele 50, maximum 20 de modele de bune practici vor viza proiecte realizate in conditiile speciale de urgenta din ultimele luni, iar dintre acestea, maximum 5 vor face referire la modele de bune practici din unitati de invatamant aflate in zone dezavantajate.

 

Va asteptam, asadar, pe pagina dedicata selectiei, www.creatorideeducatie.ro, pentru a propune modele de bune practici educationale. Reamintim, totodata, ca sunt acceptate inclusiv inscrierile propriilor activitati si proiecte de bune practici.

 

Va prezentam un sumar al celor mai importante momente din calendarul selectiei:

  • 4 mai – 5 iulie 2020: inscrierea propunerilor de bune practici;
  • 6 iulie – 31 iulie 2020: validarea online privind conditiile de eligibilitate a propunerilor inscrise;
  • 1 august – 31 august 2020: selectia modelelor de bune practici.

 

Anuntul privind clasamentul final va fi facut public ulterior.

 

In functie de evolutia situatiilor speciale de urgenta/alerta la nivel national, etapele de organizare si desfasurare ale Selectiei Nationale „Creatori de Educatie” – 2020 (specificate in regulamentul postat pe site-ul dedicat selectiei, www.creatorideeducatie.ro) pot suporta modificari.