Joi, 11 Ianuarie 2024 14:55

  Formular de inscriere: Invatarea experentiala-secretul succesului

  Scris de

  Inscrierile se fac pe baza formularului online generat de acest link: https://forms.gle/UKthRzW9EJ4eNYcq6 

  Tipul programului: Program de dezvoltare profesionala, conform art.244 alin. (5) lit. a), b) si c) din Legea nr.1/2011, categoria 3, 80 ore, acreditat OMEN nr.3937/19.04.2019 pagina 3, pozitia 18, 20 credite profesionale transferabile

  Public tinta vizat: Personal didactic de predare din invatamantul preuniversitar

  Justificare:

  Reducerea abandonului scolar este o prioritate la nivelul Uniunii Europene din cauza implicatiilor fenomenului, a costurilor sociale si economice majore. Conform datelor Institutului National de Statistica, in anul 2012 existau in Romania aproximativ 222.000 de persoane cu varsta intre 10 si 17 ani necuprinse in sistemul de educatie (Salvati Copiii, 2014). Aceaste date ne vorbesc despre o realitate intalnita in multe dintre scolile si comunitatile din Romania, dar mai ales in cele defavorizate: existenta unui numar semnificativ de persoane care au depasit varsta legala de scolarizare fara sa fi reusit sa absolve invatamantul obligatoriu.

  Eurostat calculeaza rata de parasire timpurie a scolii prin procentul de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani care au finalizat maximum 10 clase si nu urmeaza un alt ciclu de invatamant.Un numar din ce in ce mai mare de studii analizeaza factorii care pot determina abandonul scolar care este, in ciuda atentiei sporite din partea statelor, o problema inca stringenta. Fenomenul este unul complex si este rezultatul jonctiunii mai multor factori care pot tine atat de scoala, de familie si comunitatea de provenienta cat si de structuri mai mari, care au mai degraba o legatura de cauzalitate indirecta. Statutul socio-economic este considerat in general cel mai puternic predictor pentru succesul scolar, masurat inclusiv prin momentul parasirii timpurii a scolii. De asemenea, dintre factorii scolari, climatul scolii si relatia dintre scoala si familie pot determina abandonul al elevilor (Christle et al. 2007).

              Modalitatile prin care se poate interveni in scopul prevenirii parasirii timpurii a scolii si abandonului scolar lasunt centrate pe: crearea unui cadru de invatare relaxat, activitati ludice, educatiaparentala, integrarea copiilor cu CES, promovarea sanatatii in mediul scolar, utilizarea corecta a surselor de informare.

  In acest sens, Inspectoratul Scolar Judetan Brasov, in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Brasov, propun programul de formare “Invatarea experientiala-secretul succesului”, care se adreseaza cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar care activeaza in unitati de invatamant cu abandon scolar si risc de parasire timpurie a scolii, in vederea dezvoltarii unor servicii educationale de calitate, adaptate nevoilor beneficiarilor.

  Durata: 80 ore de formare

  Taxa curs: 386 lei

  Locul de desfasurare a programului: online/Casa Corpului Didactic Brasov sau locatiile acreditate

  Curriculumul programului:

  Competente vizate:

  • Aplicarea strategiilor de comunicare didactica, pedagogica si educationala;
  • Diversificarea metodelor educationale ca rezultat al cresterii calitatii resurselor umane;
  • Organizarea activitatilor extracurriculare cu participarea comunitatii locale si a parintilor;
  • Proiectarea unui curriculum diferentiat prin folosirea abilitatilor culturale specifice.
  • Valorizarea mediului educational pentru incurajarea invatarii experientiale;
  Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 11:07
  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.