Vineri, 12 Ianuarie 2024 08:36

  Formular de inscriere: Dispozitive mobile ca instrumente educationale

  Scris de

  Inscrierile se fac pe baza formularului online generat de acest link: https://forms.gle/YpKWccbTBm8xKfXJ9 

  Tipul programului:

  Program de dezvoltare profesionala, conform art.244 alin. (5) lit. a), b) si c) din Legea nr.1/2011, categoria 3, 60 ore, acreditat OMEC nr.3189/07.02.2020, pagina 4 pozitia 19, 15 credite profesionale transferabile

  Public tinta vizat:

  Personal didactic de predare din invatamantul preuniversitar

  Justificare:

  In contextul globalizarii si a unei unei societati dinamice, copiii trebuie sa fie pregatiti sa se adapteze permanent la schimbarile datorate progresului tehnic, in special cel al IT-ului.

  Este necesara o noua abordare a fenomenului educational prin intermediul noilor tehnologii ale informatiei si comunicarii, sa se promoveze inovarea in salile de clasa, sa se dezvolte educatia media prin utilizarea platformelor social-media si a resurselor educationale deschise.

  Instrumentele dezvoltate de programe aplicative transforma procesul de invatareintr-unul accesibil si interactiv. Tehnologiile digitale imbogatesc procesul de invatare in variate moduri si ofera oportunitati de invatare care trebuie sa fie accesibile tuturor. Ele deschid accesul la o multitudine de informatii si resurse. Tinerii, consumatori de media, devin mai receptivi si din ce in ce mai interesati de lumea deschisa virtual prin intermediul programelor online, programe care le faciliteaza accesul la o bogata informare si la o analiza a realitatii cu care se confrunta zi de zi.

  In prezent in multe tari tehnologia de tip cloudcomputing si utilizarea tabletelor sau a altor dispozitive mobile sunt un lucru obisnuit in multe scoli, iar invatarea prin intermediul jocurilor pe calculator face parte din metodele de predare.

  Revolutia digitala a Europei - de la telefoane inteligente, la internet de mare viteza deschide scolilor noi oportunitati de formare a cadrelor didactice, in institutii de renume din Europa, in beneficiul elevilor, pentru dezvoltarea carora profesorii isi vor folosi competentele nou formate.

  In era tehnologiei cu dispozitivele potrivite, profesorii ar putea sa nu mai aiba nevoie de stilou si hartie, pentru a-si desfasura activitatea. Invatarea prin intermediul dispozitivelor mobile (mobile devices), reprezinta, dincolo de multiplele contexte, interactiuni sociale si de continut, o forma a invatarii la distanta,”invatarea oriunde si oricand”,unde utilizatorii folosesc dispozitivele in tehnologia educationala ca si metoda convenabila, accesibila si practica.

  Folosirea dispozitivelor mobile inseamna gasirea de noi modalitati de a combina aceste instrumente pentru o experienta imbunatatita la scoala cu rezultat in simplificarea prezentarilor sau perfectionarea utilizarii lor la tabla, modalitati care vor duce domeniul predarii catre un alt nivel.Distribuirea informatiei este aproape instantanee intre toti utilizatorii care folosesc acelasi continut si care conduce catre un feedback imediat si sfaturi utile. Pe masura ce elevii devin nativi in limbajul digital ca urmare a prezentei raspandite a noilor tehnologii precum tablete, e-book readers si smartphone-uri, profesorii au oportunitati extinse de a utiliza aceste dispozitive pentru a incuraja implicarea si retinerea de informatii in clasa. Pentru a asigura o tranzitie reusita la educatia digitala, mediile de invatare in continua dezvoltare necesita platforme deschise si flexibile, care sa faca receptionarea mai usoara. Comunicand unitar cu dispozitivele inteligente si eficientizand instrumentele de cooperare, software-urile de gestionare a continuturilor le permit elevilor si profesorilor sa participe si sa beneficieze de o experienta de invatare mai dinamica bazata pe discutii interactive.

              Aplicarea acestor sisteme de invatare concentrate asupra elevului accelereaza si aprofundeaza intelegerea si achizitiile, asigurand in acelasi timp posibilitatea profesorilor de a evalua continuu gradul de retinere a informatiilor.Sa spui o poveste in mediul digital este o metoda care ii atrage pe elevi in procesul de invatare. Elevii pot folosi text, continut audio si video dar si imagini pentru a-si comunica ideile si pentru a-si intari abilitatile de scriere.

  Exista o multitudine de aplicatii care pot transforma actul educativ intr-unul prietenos, facil si interesant. Exista aplicatii cu ajutorul carora putem crea material video, material publicitar, harti mentale sau anumite design-uri: Animoto, Wevideo, Canva, Coggle, WordArt. Utilizarea unor platforme de evaluare precum Kahoot, Quizizz, Seterra, Quizlet, care permit alegerea unor teste de pe platforma sau crearea lor, schimba perceptia legata de evaluare. Profesori, elevi sau parintii pot utiliza platforme e-learning precum Edmodo sau canale YouTube pentru postarea unor comentarii, materiale didactice, sarcini de lucru, teste sau sondaje.

  In timpul acestui curs de formare, participantii vor primi idei noi despre cum sa integreze tehnologia in lectiile lor,vor lucra in grupuri mici pentru a indeplini sarcini practice,vor invata cum sa utilizeze software-ul, platformele si aplicatiile pentru a comunica, pentru a gestiona grupuri si a promova colaborarea in vederea imbunatatirii procesului de invatare.

  Programul de formare propus de Casa Corpului Didactic Brasov pentru participantii interesati de noile tehnologii si dispozitivele mobile urmareste motivarea cadrelor didactice in formarea continua, precum si atingerea obiectivului„dezvoltarea competentelor de utilizare a instrumentelor digitale si a dispozitivelor mobile in cadrul programelor de formare”. Acest program de formare a fost generat prin implicarea formatorilor Casei Corpului Didactic Brasov care au participat la cursul„Tablets and Smartphones: using mobile devices as educational tools”, derulat la Barcelona, Spania, mobilitate finantata integral in cadrul proiectului, Erasmus+„Diversificam si inovam prin modelele europene!”nr. 2018-RO01-KA104-047736, implementat in perioada 01.08.2018 – 31.10.2019 de Casa Corpului Didactic Brasov in calitate de beneficiar.

  Prin parcurgerea cursului, profesorii vor fi mai inspirati sa foloseasca instrumentele TIC intr-un mod motivant si pedagogic.

  Durata: 60 ore de formare

  Taxa curs: 289 lei

  Locul de desfasurare a programului: online/Casa Corpului Didactic Brasov sau locatiile acreditate

  Curriculumul programului:

  Competente vizate:

  • Identificarea conexiunilor dintre informatica si societate
  • Elaborarea creativa de produse informatice
  • Invatarea colaborativa prin folosirea platformelor
  • Utilizarea responsabila si eficienta a tehnicii de calcul si a Internetului
  • Partajarea jocurilor de invatare si elaborarea testelor interactive
  Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 08:40
  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.