Marți, 15 Decembrie 2020 15:47

  Seria de sesiuni online #Educatia Continua se extinde cu prezentarea programelor pentru examenele nationale

  Scris de

  Sub genericul #EducatiaContinua, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Romane organizeaza o serie de intalniri online dedicate prezentarii noii programe de examen pentru disciplina Limba si literatura romana si a modalitatii de aplicare acesteia, in perspectiva examenului ce va fi sustinut, in anul 2021, de elevii clasei a VIII-a. Noua programa a fost aprobata prin ordinul de ministru nr. 3.472/10.03.2020.

  Prima intalnire din aceasta serie va avea loc miercuri, 16 decembrie 2020, ora 15:00. In cadrul acesteia, vor fi prezentate noutatile programei de examen de Limba si literatura romana. De asemenea, complementar acestor sesiuni, vor fi organizate in urmatoarea perioada si intalniri online cu specialistii din Ministerul Educatiei si CercetariiCentrul National de Politici si Evaluare in Educatie si din Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”. Acestia vor raspunde intrebarilor privind competenta lingvistica si continuturile ce vizeaza elementele de constructie a comunicarii (de limba si comunicare).

  Sesiunile online vor avea durata de aproximativ o ora si vor fi transmise live, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube si pe pagina de Facebook ale Ministerului Educatiei si Cercetarii.

  Ulterior, si programa de examen pentru disciplina Matematica va face obiectul aceluiasi tip de abordare si prezentare. Obiectivul urmarit de minister si partenerii sai in acest demers este acela de pregatire a cadrelor didactice si a elevilor pentru Evaluarea Nationala, examen pe care absolventii clasei a VIII-a il vor sustine in anul 2021.

   link: https://edu.ro/seria-de-sesiuni-online-educa%C8%9Biacontinu%C4%83-se-extinde-cu-prezentarea-programelor-pentru-examenele 

  © 2017 Casa Corpului Didactic Brasov. Toate drepturile rezervate.

  Please publish modules in offcanvas position.