Publicat în data de: Duminică, 19 Ianuarie 2025 18:31

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!
Pedagogia digitală reprezintă o evoluție naturală în educație, fiind o extensie naturală a metodelor tradiționale de predare. Iată ce rămâne neschimbat și ce se înnoiește și îmbunătățește o dată cu adoptarea pedagogiei digitale.

Proiectul „Activ Digital În Școala Ta!”, Cod PNRR ID_23 este implementat de Asociația GO AHEAD în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Maramureș și Casa Corpului Didactic Brașov și finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel: Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar.

 

SITE PROIECT: https://go-ahead.ro/proiecte-fonduri-europene/activ-digital-in-scoala-ta/

PLANUL NATIONAL DE REDRESARE SI REZILIENTA

  • Pilonul VI. Politici pentru noua generatie

  • Componenta 15. Educatie

  • Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educatiei

  • Investitia 8. Program de formare la locul de munca pentru personalul didactic

Apel: Pedagogie digitala pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar
Durata proiectului/perioada de implementare – 12 luni
Cod proiect: PNRR ID_23
Beneficiar: Asociatia GO-AHEAD
Parteneri:

  • Casa Corpului Didactic a judetului Maramures

  • Casa Corpului Didactic Brasov

Buget:

  • Valoarea totala a proiectului: 12,851,458.20 lei

  • Valoare eligibila proiect din PNRR fara TVA : 11.923.920 lei

  • Valoare GO-AHEAD fara TVA: 7.339.540 lei

Scopul proiectului este dezvoltarea si implementarea a 3 programe de formare continua (84 de ore, 42 de ore format sincron – platforma Zoom, 42 de ore format asincron– platforma eLearning) pentru 3000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar de stat din judetele Maramures, Mehedinti, Caras-Severin, Brasov si Prahova, in vederea dezvoltarii competentelor digitale si de pedagogie digitala ale acestora, pe 3 nivele de dificultate (A2-B1, B2, C1-C2) pentru a integra eficient tehnologiile in practicile de predare, a pregati elevii pentru era digitala si a creste calitatea educatiei, vizand toate activitatile specifice, de la predare, evaluare, comunicarea cu parintii si pana la crearea si schimbul de continut si resurse digitale, in conformitate cu cadrul european pentru competentele digitale ale cadrelor didactice DigCompEdu si standardul ECDL.

Minim 1500 de cadre didactice vor elabora materiale educationale deschise (minim 1500 RED) care vor fi publicate pe o platforma care va cuprinde o colectie de lectii multimedia, care sa serveasca drept modele de bune practici pentru fiecare arie curriculara/disciplina de studiu pentru diferite nivele de educatie.

Programele de formare vor fi construite in jurul celor 22 de competente din standardul DigCompEdu, astfel incat continuturile tematice sa fie dispuse pe nivele (de baza, mediu, avansat) din punct de vedere teoretic si practic, iar exemplele, modalitatile de aplicare si exercitiile vor fi inclusiv pe arii curriculare astfel incat toti profesorii sa regaseasca o aplicabilitate imediata in practica a acestui curs.

Profesorii vor fi evaluati ca parte a selectiei, grupati dupa nivelul in care se incadreaza, astfel incat sa-si dezvolte competente digitale de nivel Explorator-Integrator (A2-B1), Expert (B2) sau Lider-Pionier (C1-C2), iar la final reevaluati pentru a masura progresul ca urmare a trecerii prin programul de formare si prin cel de mentorat.

Grupul tinta al proiectului va fi format din 3000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar de stat, de la toate nivelurile (educatie timpurie, primar, gimnazial, liceal, postliceal), astfel cum sunt mentionate la alin. (1) de la art. 15 din Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, din judetele Maramures, Mehedinti, Caras-Severin, Brasov, Prahova.